sobota 14. augusta 2010

.. 3rd-4th day :)

kde len zacat.tolko veci sa udialo.perfektne! :) vcera ranajky do postele od mojej 8rocnej setricky, od Sydney.. hnedako som sa zobudila bezala dole schodmia zachvilku bola v mojej izbe s tackou, na ktorej bol caj v mojej oblubenej salky z domu,cerealie s mliekom, toast s jahodovym dzemom a taka sladucka dobrotka.. no nie je to krasne? ja som sa rozplivala nad tym cely den..veru este aj dneska:P .. a potom som dojedla ranajky a sme si spolu s nou citali anglicku rozpravku v posteli.. asi hodinu. tolko mi to dalo! radim vam, ak sa chcete zdokonalit v angline, zacnite si citat po anglicky! :) aj dneska.. bola som v kniznici, ktora je vecsia ako niektore domy v mojom meste tu.. uplne perfektna kniznica.. a to vravim ja, ktroa neznasa citanie.. ale rozhodla som sa ze musim zacat, chcem sa zdokonalit co najviac! a to vravim s pravou rukou na srdci;) .. viete co je tu sranda? ze na jedno pozicanie si mozete domov vziat az 75 knih! no nie je to sranda? u nas vam daju maximalne 10-15 knih.. som po tej pani tam pozerala ako keby som spadla z neba.. a bola taka zlata.. som sa jej spytala ci by mi nemohla odporucit nejake knihy.. povedala ze ano.. tak som jej povedala co chcem a potom sme sli do oddelenia s teenage knihami.. tak mam teraz na stoliku 5 knih, ktore su vtipne a zaujimave a som zvedava ake budu. zajtra rano budem mat cas predtym ako pojdem s inou vymennou studentkou niekde/este neviem kde/, tak sapustim do citania:))
..a ano. to som vam nepovedala. vcera som bola po tych nadhernych ranajkach na mojom prvom rotary meetingu.. budem ich mavat kazdy stvrtok, tak sa tesim.. poviem vam pravdu bola som fest nervozna ze ake to bude ked tam prvykrat pridem.. a viete o? zbytocny stres! uz aj chapem ze tu slovo *stres* nemaju.. stale sa smeju a uzivaju si zivot.uz viem co znamena uzivat si kazdu sekundu bytia na tejto zemi :) .. no prisla som tam aj s vymennou studentkou-vola sa Audrey s jej hostfather a s mojim hostfather Mikeom.. ked sme prisli videli sme obrovsky dom a ked sme sli za dom bola tam neskutocne krasne. vsade boli stromy a a vela ludi, bolo tam okolo 50 ludi.. vsetci boli z ROTARY!.. a keby ste videli ten vyhlad! ach .. by ste odpadli.dom priamo pri vode, ta cast vody sa vola Bay of Green Bay, usti do Lake MIchigan.. bolo to krasne.. mam velmi vela fotiek, ja ich hodim na fcbk jedneho dna, nebojte :) potom sme si vzali taniere a isli postupne ako v skolskej jedalni:) pecivo, bud ham,burgrove maso alebo parok, potom ovocny salat alebo zeleninovy.. potom varena kukurica/tu je to sweet corn/.. a potom perfektny kolac! cokoladovo najcokoladovejsi kolac z cokolady aky som kedy mala.. ten recept musim zistit.. a potom ste si vybrali vodu podla chuti .. mali ste na vyber colu, diet colu,dzus,mineral water,beer,ica tea.. a vsetko to bolo nahadzane v kope ladu.. uzasne no nie?:D potom sme si sadli a uzivali si, ze sme stredobodom pozornosti.. prisiel za mnou chlapik, ktory bol na slovensku a jedol halusky v krasnom hotely pri dunaji.. viete aka som, bola stastna? :)

... vecer sme mali na veceru burrito pie, nieco take ako lasagne.. robila som to aj ja, 2 kusy, jedno pre nas a jedno pre Tonya s kamosku/hostmother/.. bolo to perfektneeee! prekladane burrito..burrito, maso syr a takto dookola. mnamka! .. zijeme velmi zdravo, fest si to uzivam.. aj ked varim s hostmother kazdy vecer, tak sranda.. davame si highfive a take tie bomby s pestou.. strasne mi to pripomina moju maminu.. su si velmi podobne.. som strasne rada ze som vychytala taku skevlu rodinu.. su skveli a davaju mi vela moznosti aby som co najviac mohla spoznat ich a ich rodinu a mesto kde zijem.. vsetko.:))

dneska sme si na ranajky spravili pancakes s javorovym sirupom, tu sa to vola maple syrup, je to velmi sladke a uplne perfektne... ja to musim kupit neskor aby som si to zobrala na slovensko.. je to uplna mnamka.. boze skvele, ani neviem ako by som to opisala..chuti to ako karamel, ale nie je to karamel.. a zevraj aj mojhost father to robi doma, ten maple syrup.. tak som zvedava :) inak dneska sme mali cely den taky dievcensky, lebo hostfather bol v robote, cey leto maju vela roboty ako som si vsimla a ako mi bolo povedane, tak pomaham ako sa da :) .. no a pozerali sme filmy, lakovali si nechty, cesali sa, malovali sme saaa.. boli sme v meste, tu to vola ze ideme do downtown a pobehali sme par obchodov:) maju tu super vonavky/len tak medzi recou/:) .. aaa dneska vecer sme mali prvykrat veceru vonku, to som ja mimochodom navrhla, lebo oni to moc nemaju radi iba po neskorych veceroch lebo je tu stale teplo a horuco.. aj dneska. sme boli v meste a bolo tu tak horucu, ze ste vysli z obchodu a uplne ste sa zacali potit a vsetko bolo take lepkave.. ach.take ine je to.. ako aj vcera.. som prisla domov z meetingu a sme chceli ist s hostmother do obchodu a zrazu mi zacala krv tiect z nosa.. najprv malo, ale zachvilu to bolo neskutocne.. uplne som needal co mam robit. a ani oni nevedeli co to je.. potom mi povedali ze je to z pocasia.. lebo ja nie som zvyknuta takze preto sa mi to stalo.. pozeram no fajn.. a mi povedali ze sa to moze stat hocikedy, takze aby som bola pripravena.. :P srandovni ludia ze?:D

ale je tu super, uplne sranda.. dneska sme zacali vyplnovat papiere mne do skoly, ale je toho vela.. tak neskor dokoncime :) dneska sme v kniznici/library pozicali nejake filmy tak ideme teraz s hostmother pozerat sex and the city.. super ze? pozerali sme s dievcatami mamma mia dneska, popcorn sme si spravili tak fajn :)

inak vcera vecer som vysvetlovala hostmother pravidla pri sudoku.poviem vam sranda :D


love you all, katy in the usa

1 komentár: