streda 26. januára 2011

Happiness :)

Po tom ako som takto pred tyzdnom pisala blog prii kozube v dome mojho kacelora, tak teraz sedim v hlucnom dome v druhej rodine, uz prestahovana...
Mala som pekny tyzden veru v rodine mojho kancelora kde bola vazne sranda, boli sme same baby a moj kancelor..Pondelok a utorok boli pekne, sranda bola, v skole sa uzatvrali znamky takze to bolo bsetko natrieskane pisomkami a testami s projectami..ako na potvoru som v utorok v noci ochorole, vracanie a horusky s trasenim celeho mojho tela..nasledne som prespala 20 hodin a dva a pol dna v kuse som nejedla nic, iba pila vodu..poviem vam ze ta "epidemia" albo co to tu je, nejaky vius nie je iadna sranda.. polka skoly je chora,a druha polka skoly to uz chyta. a to sranda z som zaockovana proti chripke:)
ked mi uz ako tak bolo fajn, zacala som do seba davat jedlo aby som mohla ist v piatok do skoly aspon na dva zaverecne testy, na ktore som aj sla.. na druhom poschodi som musela odovzdat projkt a sranda bola, ze som nevladala vyjst po schodoch..spanielcinu som ako ta nacarbala a nakoniec som sa dozvedela ze som aj acko dostala:) na konci dna v piatok som mla test este z umenia a pak davaj domov.. ked som dosla domov tak som bola neksutocne hladna, a katuska sa potom j napapala:) asi vsetko co som nasla v chladnicke, ved som predsa musela dohnat tie dva dni a pol!:P Pani domu potrebovala ist na nakupy, tak sme sa my chori ludia celej rodiny vybrali do druheho mesta autom as dvadsat minut cestyna nakupy:)
Po nakupoch, kde sme sa nevedeli najst hodinu a pol sme hladny zamierili do talianskej restiky:)mnam mnam :) mala som pekne krasne teple pecivo s polievkou a potom nasledovalo hlavne jedlo.. kym sa sestra adoptovana z ciny, s neskutocnym nadsenim a energiou vytesovala z omalovanok ja som si konecne ako tak zdrava vsimala vsetko okolo.. velke okruhle stoly a ludmi vsade navokol, kde nebolo ziadneho volenho miesta.. na strpe boli povesane male svetielka ktore tvorili neskutocnu atmosferu so stnami pokreslenymi malbami od michelangela, teda napodobniny ktore boli krasne :)
z toho mojho skumania a snivania o taliansku, ma "zobudila" servirka s perfektne vonajucim jedlom:) grilovane kuracie masko s brokolicou a cestovinami so syrovou teda armezanovou omackou..hned a zaraz som kostovala.poviem vam, ze ta restika bola uzastna..
po pre mna v ten den narocnom vylete sme nasadli do auta nasledovala cesta domov..ja som po ceste pocuvala ipod, a pozerala na hviezdy..zimny vecer, strasna kosa vonku a nebo plne hviezd s velikanskym splnom mesiaca v pozadi..
po kratuckom spnku som sa dostala z auta, prezliekla do pyzama a zaspala v okamihu ako som si lahla na postel..unava a vycerpanost..
Sobota rano a robenie palaciniek..to sa uz veru u kazdej rodiny kde som stava pravidlom:) lenze tato rodina nemala panvicu s takym tym ciernym povrchom ako kazdy zvykne mat, namiesto toho mali velke tazke strieborne panvice, kde ked som chcela robit palaciky, nedalo sa.. tak som nakoniec stravila dve hodiny robenim palaciniek na panvici takej tazkej, ze som s nou totane nehybala, len tak pekne otacala palacinky, ktorym trvalo dlho a este dlhsie kym naberu farbu aku maju.ale tak aspon sme mali ranajko obed :) okolo 11.30 sme sedeli pri stole a jedli palacinky ako obvykle so mnou s nutellou, bananom, orieskami a hnedym cukrom:) neskor som sa zacala balit do mojich dvoch kufrov, jeden pozicany od mojej prvej rodiny, nabalila som dalsie tri tasky a v nedelu som sa uz na kompeltku dobalila..
och ano.nedela.posledny den u mojho kancelora, kde sme pozerali velikansku hru, americky futbal..zijem vo Wisconsine, kde je najlepsi futbalovy team ameriky..okej, moznzo nie najlepsi, ale jeden z tych suprovnych:) a spomeniem vam, ze ked hra tento team, Green Bay Packers, tak to tu maju sviatok.. a toboz ked sa jedna o hru ktorou sme sa dostali do superbowlu, co je finale dvoch njlepsich teamov, co sa nam podarilo uskutocnit po 17 rokoch myslim:) pred hrou ale este sme sli na ranajky, do mesta trosku severnejsie ako je moje mesto Sturgeon Bay, sli do Fish Creek.preco? lebo mi chceli ukazat a objednat ranajky, ktore vyhrali v roku 2010 prve miesto v robeni nejalepsich ranajok v celej amerike :) no nemam ja stastie ze som vo Wisconsine?:))
mala som perfektny sendwich s restovanymi jblckami v javorovom sirupe so sunkou a syrom..viem, kombinacia znie strasidelne, ale bolo to neskutocne dobre:) sestry si dali tie najlepsie palacinky teda, co su take nieco ako vafle s naplnou ktoru tvoria visne a ceresne a strasne sladke nieco plus vanilka..a ake to bolo? ako nebo!! :) sladucke a uzasne:)
Po ceste nazad sme zacali pocuvat packers a ked sme dorazili domov, bezalo sa do prizemia pozerat na plazme velkej ako moj jedlany stol momentalne, futbal.velikaaa hra ktoru sme vyhrali:) sice som videla len polovicku, lebo som skypovala s jakubom, stalo to za to. Vidiet cloveka, ktory patri do skupipnky tych par luli bez ktorych by som nevedela existovat.. vidiet ho po niekolkych mesiacoch na obrazovke.. bolo to tak krasne..zaroven na konci smutne..ked som sa s nim lucila.zase.
Pri Packers sme papcili popcorn a kedze sme vyhrali, slo sa oslavovat.do rury sa vopchal tradicny wisconsin pie, visnovy horuci ma cakal o par minut na tanieri aj s par kopcekami vanilkovej zmrzliny a s poharom mlieka.MNAM!!! :))
Kedze sa blizilo ku 6ej hodine vecer, cakalo ma stahovanie.este raz som vsetko skontrolovala v izbe a zavreli sa dvere..ponosili sme moje veci do auta a rozlucila som sa s rodinou.. bolo to divne.sice to bol len tyzden s nimi, ale predsa..poznam ich odkedy som sem prisla..zase som od niekoho odisla..ale s nimi budem tiez v styku, tak to bude fajn:)
Zazvonili sme na dvere mojho noveho domu na ulici Utah, cislo domu 1246 a uz ma moja mamca cakala.. Mam 5 surodencov, jedna v mojom veku, Mackenzie;sestra co je na vyske menom Taylor a brat co je tiez na vyske menom Kyle;13 rocny chlapec Parker a 8 rocna malicka sestra Faith a nakoniec mamca menom Sandy a otec Dan, ktory zije v inom state, v sate menom Iowa.
mamca ma uz cakala a zaviedla ma s vecai rovno do izby.. tam ma cakalo prekvapko, krasne urobena izba:) jedna stena jasno modre, nejako vypatrali ze moja oblubena arba teraz je modra:) na stene na policke oproti dveram bola tabulka s napisom katy, na modrej stene som zbadala korkovu tabulu na fotky, pripomienky a veci ktore tam uz teraz vysia:) postel je s bielym ramom, vela farebnymi vankusmi a velmi pohodlna:) sice je ta izba chladna, mam tm ohrievac a mozem si ohriat postel, teda matrac, je to velmi utulne:)mam aj satnik, ktoreho vchod tvori taka fesna textilia s flitrami:) pri okne mam dva male farebne lampioniky a modre zaluzie:) na stoliku pri posteli som si nasla kvety ktore mi vysvetlili ze naaranzovali podla toho ake mam farby na zastave, takze ocividne modre, biele a cervene kvety v tvaroch ake som este nevidela:)
mala cedulka Welcome Katy pri modrom budiku:)
Krasne!
Po prehliadke domu som zistila ze sestra, mackenzie je chora, takze v ten den som toho moc nespravila.vybalila som sa, trosku som sa zorientovala v dome, kde skoro nic nefunguje a v dome kde je to take zive ze ani neviem k comu by som to porovnala:) je to tu tke ine ako doteraz kde som bola, je to taky teenagersky dom.. co mne ale vazne vyhovuje:)
Pondelok rano a zacal sa start do noveho semestra, cize aj nove predmety.rano som si dala sprchu ako to zvyknem a najedla som sa cerealii.pochystala som sa do skoly a ssra sa citila uz lepsie, tak sme si pak spolocne sadli do auta a slo sa do skoly..inak so sestrou vychadza perfektne, verim ze budeme mat super vztah medzi sebou.zacalai sme dokonca studovat spolocne taliancinu:) v pondelok po skole sme isli na nakup, pak sme mali v dome dve kamosky zo skoly, lebo maju spolocne kazdy pondelok biblicky kruzok u sestry v izbe.. sadla som si s nimi do izby a nerozumela som co idu robit..vytiahli knihy, nieco take ako bibliu a zacali citat.. potom o vela veciach diskutovali a ja som sa pytala na rozne veci..veci o bohu, ako zacali verit a podobne..bolo to velmi zaujimave..nie su katolicky ani evanjelicky..su to iba ludia ktori veria v boha..
po takomto mlom sedeni kde sme sa aj neskutocne nasmiali sme sa rozlucili s jednou babou, ktora sla domov a dali sme si banana bread s chocolate chips, cize bananovy chlieb s kuskami cokolady.bolo to neskutocne mnam.ja vlastne stale iba jem :P ale nebojte sa, zajtra rano idem makat do posilky..Ja sialena so sestrou.ideme vstat o 5.40 rano a ide sa do YMCA.ale tak co nespravim pre srandu ze?:)
Inak skolu trosku popisem teraz.kazdemu sa zmenil rozvrhc tak vela ludi je v depke ako napriklad Jordanne z Belgicka.ta chuda ma neskutocne predmety tazke, co ani native speakers nemaju, lebo jej kancelorka v skole jej navolila predmety co ani nechcela.. a zmenit si to uz nemoze..takze sa bude 9 tyzdnov trapit.. ale da jej to velmi zabrat, je iba druhy den a ona je uz unavena a nevyspata chodi do skoly.. audrey je celkom spokojna a ja som fest.. mam health occupation, co je uvod do doktrovania a nemocnicovania, co je celkom sranda, mam super ucitelku:) potom mam sociologiu, kde dnesna hodina bola suprova.rozoberame svet, coveka, populaciu a j to velmi zaujimave.. potom chodim domov na obed, mame 30 minut a po tom sa vratim na spanielcinu, hodinu o tom co sa deje vo svete a nakoniec mam creative foods, kde sa ideme ucit o kreativite a budeme piect a ozdobovat.jedina hodina kde sa nebudem musiet ucit dufam :)
teraz uz sedim v dome kde je vsetko nove pre mna, v dome kde nemaju tolko penazi ako v tych predoslych dvoch, takze je to vazne rozdielne..rodina s piatimi detmi ktora ma stale plany a ktora stale cestuje.. o tri tyzdne ideme do Chicaga na muzikal, co vam budem klamat.. je to tu vazne super.. a ano, mala som obavy, ale tak asi to bolo zbytocne..dneska mi moj prva mamca doniesla nejaku postu co k nim prisla ale nebola som doma, lebo prisla hned po skole a ja som pisala test z anglictiny ktory som vymeskala minuly tyzden kvoli chorobe.. ale chcemsa s nou stretnut, ist na kavu.chybaju mi.a dostala som v tej poste od mamci veru super postu.list a fotky mojho brata aby som videla ako krasne rastie a aby som nemala fotky len v ipode ale aj pri sebe:) najlepsia starka na svete!.. a ano.zvykam si na novy domov.. zijem, som stastna:)
.. teraz si idem zapnut postel na vyhriatie, odpisem na par mailov a budim sa o 5.40 kvoli posilke ;) v zdravom tele zdravy duch:) pesnicka od smolkov!! :)
nezabudnite, budte stastni :)
katy