sobota 23. apríla 2011

Saying first goodbyes and getting myself physically and mentally down. But everything is gonna be good, eventually.

Po skoro troch tyzdnoch nepisania, po rozluceni sa s mojimi najlepsimi kamaratmi na neviem aku dobu kym sa neuvidime, po vyplakanej dusi, po fyzickom a mentalnom pade som tu, citajte :)


Poviem vam, ze v skole sa mi zmenil rozvrh, takze tak ako som na zaviatku roka spominala ze budem menit rozvrh styri krat, toto je posledna zmena.. mam nejaku tu hodinu gitary, umenia, spanielciny, social issues, teda co sa deje vo svete a este mam fotograficku triedu, kde lastne ani nefotime, len robime vo fotoshope co je naozaj nuda.. ale mam vazne dobry rozvrh, uzivam si to :) sice moje prsty od tej gitary niekedy odumieraju, ale nerob nic nemas nic :)


Vela a toho za poslednu dobu zmenilo, zmenila som sa ja, uvedomila som si ze kazda malickost tu ma posunula v zivote niekde dalej.. k lepsiemu, k vytrvalejsiemu .. uvedomujem si ze mi ostava 82 dni dovtedy kym nasadnem na lietadlo v Green Bay, ked opustim to co mi bolo rodinou a zivotom na celych 11 mesiacov.. minuly vikend sa zacalo lucenie, to najtazsie co som zazila.. mozno aj horsie ako lucenie sa s mojou vlastnou rodinou na Slovensku.. preco? pretoze ked som sa lucila s maminou a starkou, ked som sa lucila s kamaratmi a s mojim bratom, vedela som ze oni tam budu ked pridem.. vedela som ze za 11 mesiacov a par dni ma privitaju..potom som sa musela rozlucit s Jakubom, s clovekom ktory mi dodaval tak neskutocne vela sily pred mojim odchodom ze zivot bez neho si uz neviem predstavit.. a teraz? musela som sa rozlucit s ludmi, s ktorymi som sedela v auguste v jednej miestnosti s ping pongovym stolom, stolickami a nejakymi hrami.. pamatam si ze sme sedeli, pozerali sme sa nechapavo na seba, boli sme si totalne cudzi.. ale tym ze sme si pechadzali tym istym, tym ze sme sa stali surodencami korych ide oddelovat ocean, tym ze nikto nebude nikdy rozumiet aky mame vztah, ty sme sa stali rodinou.. 25 ludi mi zmenilo zivot. s 25 udmi som zazila ten najtazsi a najlepsi rok mojho zivota. s 25 ludmi som si v nedelu rano minuly vikend vyplakala dusu.. to, ze sme sa museli rozlucit bolo neskuocne tazke.a viem ze ludia prichadzaju a odchadzaju do nasich zivotov, ale toto nie su len ludia.. su to najlepsi kamarati akych som tu nasla.. proste patria medzi najlepsich ludi akych som kedy stretla..kazdy jeden ma zmenil.kazdy jeden mi ukazal ako lepsie zit a ako byt mnou samotnou..

a teraz si predstavte ze moje oporne body odisli.. stali sme na hallway a plakali.. najsilnejsie povahy z chalanov plakali..

.. prisiel ku mne Enrique, chalan z mexicaa povedal mi: " Katy, ked budem mysliet na Ameriku, prva vec na ktoru si spomeniem budes ty.. si mi viacej ako sestra, si nekutocny clovek ktory ma zmenil. Budem ti pisat, pridem ta navstivit.. nikdy nezabudnem, aj keby som chcel.. dakujem za vsetko.. Mam ta nehorazne rad." .. a potom aby som neplakala este viac..


.. viem ze je tazke pre ludi pochopit co pre mna znamena 25 ludi s ktorymi som bola iba rok, s ktorymi som sa videla dokopy nejakych 10-12 krat.. ale o to, kolko krat sme sa stretli nejde.. ide o to co pre mna tito ludia znamenaju, ide o tom kym som sa vdaka nim stala.. Poviem vam, ze lepsich vymennych studentov som si priat nemohla.. Nikdy nezabudnem.




Dnes je April 23tieho, Sobota a slavi sa Easter weekend, cize Velka Noc po Americky :) vcera rano sa neslo do skoly, mame jednodnovy prazdniny, tak sa ostalo doma.. rano sme sa zobudili, a maca za mnou prisla a oznamila mi co sa deje, ze kazdy rok prichadza do domov Easter Bunny, cize velkonocny zajacik.. z vzdy neha stopy na schodoch a poskryva aj velkonocne kosiky pre kazdeho v rodine.. a tak si sestra dala na papuce praskovy cukor a vysla po schodoch aby zanechaa stopy ako "easter bunny" .. ked sestra mala vdela stopy tak zacala utekat po dome a hladat easter basket :) sranda.. mne moj easter basket skryl brat 13rocny, niekde v krikoch vonku pred domo, tak som mala co robit aby som to nasla :) ja som skryla bratovi, takze sme to mali naopak, a on vam poviem pravdu sa vzdal.. ukryla som to v garazi, takze nemal sancu to najst:) a museli sme sa s tym ponahalt, takze som mu potom povedala :) ale bola som stastna ze som bola dobry easter bunny! :))

okolo 11tej sme sa teda pobalili a vybrali ku mojej host mom parent's house, kde sme teraz.. a nemyslela som si, ale tak by som si teraz dala taky ten nas slovensky salat s reznom ze slintam iba ked to pisem.. ! alebo nejake kolaciky, uuha! .. ak to deti moje citate, tak si vazte ze mozte jest slovenske jedla hocikedy, ja by som za ne dala hocico. :)



Countdown:

82 dni.




Prajem Veselu Velku Noc, pre vas s litrami vody mne bez tejto nasej tradicie:) chalanom vela penazi od sibacky a babam aby nesmrdeli od tolkych vonaviek:)


" Stastie sa sklada z malickosti.. Neprehliadnite ani jednu z nich. Budte stastni; vzdy sa snazte najst duhu v dazdi."


Katy :)