sobota 17. júla 2010

It was only dream.. and now, that dream is coming true..



17ty Júl.horúco horúci letný deň.a tak tu sedím.pijem hektolitre vody s myšlienkou, že mi to pitie chladnej vody v tomto teple pomôže, no nič moc :) predo mnou je len vlastne voda.poháre z vody a papiere.áno papiere.papiere na ktoré som čakala vyše 3 mesiacov.poviem vám.to čakanie bol brutuus! a keď som vám raz sedela /minulý týždeň:P/ na angličtine v perfektnej Bible School, do ktorej som sa prihlásila pretože "I have to improve my English" zazvonil mi telefón.. a tam: Ahoj Katka, prišli mi tvoje papiere, môžeš sa pre ne zastaviť dnes cez obed? .. šťastná celá bez seba. vidíte? ku šťastiu vážne stačí len máličko:) .. a tak sú tu. na mojom stole.okolo 30 papierov.áno toľko ich bolo treba na vybavenie víz a aj časenky ako som zistila pred 3 hodinami :) tak som si tú časenku na U.S.Embassy vybavila. na kedy? 22. Júla,štvrtok. ide sa do Blavy! ževraj tam budem musieť absolvovať rozhovor, tak po tom všetkom, čím som si musela prejsť, veru hračka to bude :)
.. no ale niet divu ž tak málo ľudí chodí do USA.. po toľkých papierovačkách a potvrdeniach.. ja sa zase napríklad musím ísť dať odfotiť tak, že mi bude vidno uši :D nevidím v tom žiaden význam. ale čo si ambasáda praje, Katy musí spraviť :) tak ja pevne dúfam, že nabudúci týždeň, ich už budem držať v ruke. :)

.. veď ja som ani nespomenula! pamätáte, že som chodila stále na e-mail schránku a každého sa pýtala čo mám robiť, že sa mi ešte žiadna host family neozvala.. ani counselorka, ani club nikto?
.. tak som raz šla ráno na mail. ze zase tam budú upozornenia od Facebooku, že niekto niečo "odlajkol".. a tam jedna správa/ bohužiaľ alebo vďakabohu?/ od mojej first host family! ak môj vreskot nebolo počuť na plný panelák tak neviem teda prečo sa naši horní susedia odsťahovali :D .. Proste napísali mi, že sa na mňa už veľmi tešia..popredstavovali mi ich rodinu celú, poslali mi fotky ich domu a detí :)

Volajú sa Michael a Tonya Felhofer, majú perfektný dom, taký ten americký viete :) a majú dve malé dcérky.keď som ich uvidela na fotke. poviem vám krásne malé princezničky :)Sydney a Stephanie:) a veru aj mačku majú!:) a ešte niečo :) tu je moja adresa..4060 Bay Shore Drive, Sturgeon Bay, Wisconsin, 54235 :) keď si ju dáte do Google Earth, tak budete vidieť dom nedefinovateľného tvaru..takže tam budem sídliť! .. inak no kukajte potom.. lebo akože to miesto je simply perfect :) .. cez ulicu záliv, v mojom prípade Michigan Lake, tak pláž hneď pri dome :) komu to bude lepšie nabudúci rok? chcem to počuť, že mne !:P .. inaaak.. ta moja family má továreň na výrobu sviečok! že neveríte? aha tu je link :) http://www.candleworksdc.com/ :)

no dobre. tak všetko bude úžasné. áno. ale nikto neviete aké to je teraz.. každý vám hovorí, že odchádzate, každý sa chce s vami lúčiť.. snažím sa cez to aspoň trošku preniesť, ale nejako to nejde.. viete.. idete po ulici a "ahoj. ako? ty ideš do tej ameriky že?".. si myslíte, že ste silný, nebudete plakať, veď plačú len malé deti.. jasné.. bol posledný deň školy a keď som si predstavila, že bez tých úžasných 28 ľudí nebudem celý jeden rok.. no hej. veď neplačte!.. mne sa slzy len tak kotúľali po tvári.. alebo ste niekde v parku.krásny teplý večer a vy sa prechádzate s frajerom..z telefónu hrá VAŠA spoločná pesnička.všetko je perfektné.a zrazu si spomeniete že za pár dní tu s ním už nebudete. vlastne budete. ale tisícky kilometrov ďaleko od neho.a ani vtedy.no neplačte! .. alebo keď ste doma. ja mám úplne šialenú rodinu. a keď som doma niekedy.. všade je hluk.. a vy si len spomeniete že USA.. proste ja tam budem rok sama.10 mesiacov presnejšie.. a keď spadnem a rozbijem si koleno, moja mamina tam pri mne nebude aby mi ho pofúkala.. keď sa mi nebude dariť v škole, lebo všetko bude nové a čudné.. moja starká mi neupečie koláč a nepovie mi že zajtra bude lepšie.. budem tam sama. jediná opora bude moja host family, counselorka a rotary club.. všetko sú to ľudia, ktorých nepoznám.. no možno sa vám to bude zdať čudné.. nebojím sa.dobre iba trošku:P... je to výzva a skúška.. a ja to musím zvládnuť.. som zo Slovenska nie?:)

.. aaa ešte to hlavné! že mám letenku zabookovanú na 9teho augusta :) letím z Budapešte, do Paríža.. odtiaľ do Detroitu a odtiaľ do Green Bay. tam ma budú čakať Felhoferovci, dúfam :) letím celý deň, keby niekto chcel vedieť a tam je časový posun -7 hodín.. takže fajn :) ak mi má niekto požičať na 10-11 mesiacov mp3ku, alebo takú podobnú vec tomu do lietadla, lebo to moje nefunguje, vďaka!!:) . inak ak sa chcete vybrať na takéto niečo.. že exchange programme alebo tak.. tak sa pripravte. nebudete stíhať nič. hlavne teraz, ako ja, pár dní pred odletom:)

.. tak sa lúčim v tomto neznesiteľnom teple/ už začína aj hrmieť/.. a nebojte sa, pred odchodom sem ešte určite niečo dám :)

.. your sweetie Katy :)